Wist je dat de zomerse hitte ook impact op de ICT heeft?

De temperaturen lopen op, de eerste hittegolf van 2019 is achter de rug en weerrecord na weerrecord wordt gebroken. Ook de waarschuwingen volgen elkaar in hoog tempo op. Code geel, code oranje, het kan niet op. De hitteplannen komen weer uit de kast en ijsjes zijn niet aan te slepen.Iedereen zoekt verkoeling en past het tempo aan, aan de zomerse temperaturen. Ook zakelijk heeft dat impact. Eerst nog even thuis wat e-mail wegwerken, een uurtje eerder weg om de dag af te sluiten op het terras, voor iedereen herkenbaar. Maar, kunnen we het ook allemaal?

Ik hoor het één van de nieuwste collega’s nog zo zeggen; ‘Bij mijn vorige werkgever wilde ik een keer thuiswerken, maar ik kreeg met geen mogelijkheid toegang. Toen ik rond ging vragen bij collega’s had iedereen daar last van. Wel vreemd, want bijna iedereen had een vaste thuiswerkdag’. Hoe dan?!

De wens om thuis te kunnen werken leeft eigenlijk bij iedereen wel zo een beetje. Voor de één is alleen toegang tot e-mail voldoende, de ander wil beschikking over de volledige werkplek zoals op kantoor. Met de vakantie voor de deur is het een goed moment om nog eens naar de mogelijkheden te kijken. Wat bied jij als werkgever? Hoe zorg je voor eenvoudig en veilig toegang voor je medewerkers?

Bijna dagelijks spreken wij wel iemand met deze vraagstukken, echter is de invulling voor iedereen anders. De opkomst van moderne (cloud) technologieën maken de mogelijkheden en keuzes groter en samenwerken op afstand was nog nooit zo eenvoudig.

MAAR, denk wel goed na over wat je wilt aanbieden en bereiken. Laat je niet overkomen wat ik vanochtend op het nieuws hoorde over onze Nederlandse vakantiegangers. Uit onderzoek van BOVAG blijkt dat één op de drie caravans rijdt met verouderde banden. Een onveilige situatie waarvan de gevolgen flink kunnen zijn. Iets dat eenvoudig te verhelpen is, maar niet de aandacht krijgt die het verdient.

Ook binnen de IT-wereld, en dan met name bij mobiel werken, zien we risico’s die eenvoudig verholpen kunnen worden, maar helaas ook niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Flexibel kunnen werken moet vooral gemakkelijk en leuk zijn, niet onveilig.

Zorg dat je ontspannen, zonder stress en veilig je werk kunt doen, waar je ook bent. Net zoals dat een vakantie een rustmoment moet zijn, zou ook flexibel werken voor rust moeten zorgen. Altijd en overal werken, waar en wanneer je maar wilt.

Wil je ook relaxed de zomer in? Eens ontspannen sparren over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op. Om je extra in ontspannen en vakantiestemming te krijgen hebben we ook nog een leuke zomerse verassing voor je klaarliggen.

Chris Franso
CTO Fastbyte
5-07-2019photo-1529066516367-36973222c957-1024x683 Wist je dat de zomerse hitte ook impact op de ICT heeft?