Beschikbaar voor XTM 25/25-W/26/26-W, 3-series, 5 series, 8 series, 1050 en 2050 appliances.

 

 11 Januari 2013
WatchGuard is verheugd om de algemene release van Fireware XTM en WatchGuard System Manager v11.7 aan te kondigen. Het nieuwste XTM OS versie geeft XTM apparaten een groot aantal verbeteringen en krachtige nieuwe functies, waaronder verbeteringen in de prestaties, nieuwe management tools, verhoogde BYOD beveiligingsopties, en nog veel meer.

 

U kunt Fireware XTM OS v11.7 op XTM 25/25-W/26/26-W, 3-serie, 5-serie, 8-serie, 1050 en 2050-apparaten installeren. Het ondersteunt niet de bekabelde of draadloze versies van XTM 21/22/23. De nieuwe functies, verbeteringen en oplossingen voor bugs in deze release, zijn zorgvuldig gekozen om de mogelijkheden, prestaties en betrouwbaarheid van de XTM apparaten te verbeteren.

 

Onderstaand treft u een opsomming van een aantal doorgevoerde verbeteringen:

 • Verbeterde UTM doorvoersnelheid binnen de XTM productlijn.
 • Gegroepeerde policy’s vereenvoudigt de installatie en admin van grotere netwerkomgevingen.
 • Link Aggregation combineert interfaces en links voor een grotere doorvoer en hogere beschikbaarheid.
 • WebBlocker kan nu wijzen naar de Cloud, in plaats van dat lokaal een server opgezet moet worden, en de nieuwe URL-database van Websense, met meer dan 100 categorieën, is nauwkeuriger – vooral in niet-Engels talen.
 • L2TP VPN-protocol, native opgenomen in veel verschillende besturingssystemen, maakt meer verspreide VPN-toegang mogelijk.
 • Voor WatchGuard VPN applicaties op iOS en Android is het gemakkelijker gemaakt om een VPN-connectie te configureren. Beheerders kunnen eenvoudig configuratiebestanden delen per e-mail.
 • IPv6-firewall-beleid breid ondersteuning uit voor buiten het netwerk.
 • IPS en Application Control gebaseerd op https beleid levert beveiliging zelfs wanneer het verkeer is versleuteld. Dit maakt granulaire controle op social media-applicaties mogelijk.
 • Meer interoperabiliteit met andere VoIP-telefoon configuraties, met DHCP-opties voor TFTP-server en boot bestandsnaam.
 • Sterke mate van betrouwbaarheid betekent dat er geen bedrijfsstagnatie optreedt, zelfs niet indien er storingen optreden. Uitgebreide functies voor hoge beschikbaarheid zijn onder andere:
  – Hardware monitoring – Alarmen worden gegenereerd en proactieve HA failover kan worden gestart wanneer hardware problemen, zoals ventilatoren die stoppen, worden gedetecteerd.
  – HA op Wireless modellen XTM 25-W/26-W/33-W.
 • Volledige support voor Windows 8 en Windows server 2012.

 

In aanvulling op de features en verbeteringen, zoals hiervoor aangegeven, bevat versie v11.7 vele kleinere verbeteringen en bug fixes op de verschillende producten gebaseerd op feedback van gebruikers. Als u een XTM appliance beheert, adviseren wij u versie 11.7 te downloaden en te installeren, zodat ook u van deze verbeteringen kan profiteren.

 

Voor meer informatie over de verbeteringen in Fireware v11.7 verwijzen wij naar de Release Notes of de powerpoint presentatie What’s New in Fireware XTM v11.7 [PPT file].

 

Heeft deze update betrekking op mij?
Fireware XTM 11.7 is een release die vele verbeteringen kent. Als u een XTM 25/25-W/26/26-W, 3 Series, 5 Series, 8 Series, 1050 of 2050 apparaat in gebruik heeft, en uw wenst van deze vele verbeteringen te profiteren, dan dient u te overwegen om te upgraden naar versie 11.7. Wij adviseren u voordat u start met het uitvoeren van de upgrade de Release Notes zorgvuldig door te nemen, zodat u weet wat de upgrade inhoudt en welke gevolgen deze heeft voor het functioneren van uw XTM apparaat.

 

Hoe verkrijg ik release 11.7?
Eigenaren van XTM apparaten met daarop een lopend actief LiveSecurity subscriptie kunnen deze release gratis downloaden vanuit het Watchguard Support Center. Indien u ondersteuning wenst bij het uitvoeren van deze release dan kunt u online een supportticket aanmaken bij Watchguard of neem contact op met de Fastbyte helpdesk via telefoonnummer 030-600 06 01. Zorg ervoor dat u uw serienummer en LiveSecurity sleutel bij de hand heeft.