WatchGuard Authpoint: Multi-Factor Authenticatie voor het MKB!

Gemakkelijk te implementeren | Gemakkelijk te onderhouden | Betaalbaar!

WatchGuard-MFA-voor-het-MKB WatchGuard Authpoint: Multi-Factor Authenticatie voor het MKB!


81% van alle datalekken wordt veroorzaakt door zwakke of gesloten wachtwoorden. Een wachtwoord is de populairste en meest gebruikte veiligheidsmaatregel, maar ook de meest kwetsbare. Zoals we allemaal weten zijn wachtwoorden vaak niet sterk genoeg. Niemand onthoudt graag een reeks bestaande uit letters, cijfers en speciale tekens. Gebruikers willen een eenvoudig wachtwoord dat ze gemakkelijk kunnen onthouden met als gevolg; gemakkelijk te hacken.

MFA

Het beste antwoord hierop ik Mult-Factor Authenticatie (MFA). Dit betekent naast je wachtwoord nog iets extra’s gebruiken om in te loggen. Na het invullen van je gebruikersnaam en wachtwoord krijg je automatisch een push-bericht op je telefoon die vraagt of jij echt degene bent die je zegt dat je bent.

Je zou denken dat MFA het aanmelden alleen maar ingewikkelder maakt, maar niets is minder waar. Dankzij de extra beveiliging kunnen bedrijven meer geavanceerde aanmeldingsopties gebruiken, zoals Single Sign-On (SSO), een eenmalige login voor alle applicaties.

Niets zo lastig als het onthouden van allerlei wachtwoorden om in te loggen bij diverse applicaties. De gemiddelde gebruiker logt bij 12 verschillende applicaties in om zijn/haar werk te doen. Niet alleen frustrerend, maar het leidt ook tot onveilige situaties. Wachtwoorden worden vereenvoudigt, voor meerdere applicaties wordt hetzelfde wachtwoord gebruikt of wachtwoorden worden opgeschreven.

Terug naar slechts één sterk wachtwoord? MFA maakt het mogelijk in combinatie met SSO, wat inclusief is bij WatchGuard AuthPoint. SSO vangt alle inlogvensters van applicaties af en vult automatisch de gevraagde gebruikersnaam en wachtwoord in.De overige voordelen van MFA:

  • Betere beveiliging; MFA compenseert zwakke factoren van wachtwoorden
  • Conformiteit; beschermen van gevoelige gegevens zoals persoonlijk identificeerbare informatie


MFA is een essentieel onderdeel van cybersecurity

Naarmate het aantal en bereik toeneemt, worden bedrijven zich meer bewust van de risico’s op datalekken. Het is een goede zaak dat cyberbeveiliging steeds vaker een prioriteit is geworden voor bedrijven, vooral door de toename van Cloud communicatie. De markt van MFA stijgt naar verwachting met ruim 15% per jaar. Hieruit blijkt dat steeds meer organisaties van mening zijn dat MFA een van de beste veiligheidsmaatregelen is om hun bedrijf, gebruikers en gevoelige informatie te beschermen. 


Meer informatie over MFA en over wat wij samen met WatchGuard voor jou kunnen betekenen? Kijk eens hier of neem contact met ons op.