Trots!

Dat omschrijft eigenlijk het best mijn gevoel als ik terugkijk op de afgelopen periode. Trots op wat het team heeft neergezet.In onze vorige Blog gaf Dennis het al aan, wij varen een andere koers en proberen IT uit de techniek te houden. En dat lijkt goed te lukken!

Dat krijgen wij in ieder geval terug in opmerkingen als “eindelijk eens een verhaal dat ik snap” en “jullie hebben tenminste echt geluisterd”.Maar wat doen wij nu zo anders dan…..?

Eigenlijk niet zo veel. Maar wij maken er geen moeilijk verhaal meer van. Wij zorgen gewoon dat jouw bedrijf kan vertrouwen op de IT die nodig is. En dat begint met een goed ingerichte werkplek (computer) met toegang tot jouw applicaties en met een goede IT-servicedesk waar mensen werken die er alles aan doen om jou snel te helpen als je dan toch een probleem ervaart.Dat klinkt makkelijker dan het is, want een term die wij jaren geleden al gebruikten, “One size does not fit all”, gaat misschien nu wel meer op dan in het verleden. Dat zien wij ook iedere dag weer terug bij klanten. Gebruikers stellen steeds hogere eisen aan hun werkplek en de keus is ook enorm. En als gebruikers niet snel geholpen worden of “hun zin” niet krijgen, regelen ze zelf wel wat. Dat betekent dus ook dat geen werkplek hetzelfde is en gebruikers overal aan het werk kunnen zijn en toegang en ondersteuning willen. En daar staan wij voor.Maar dit brengt ook direct weer nieuwe risico’s met zich mee. Hoe houd je een organisatie veilig als gebruikers zo veel flexibiliteit en vrijheid verwachten. En dat antwoord is eigenlijk heel simpel. Betrek en train gebruikers actief om risico’s te herkennen. Dat, dat nodig is lezen we bijna dagelijks in het nieuws. En 9 van de 10 keer had dat voorkomen kunnen worden.Het voelt een beetje hetzelfde als kinderen opvoeden. Groeien betekent loslaten, vrijheid geven om zelf keuzes te maken. Maar ook voldoende bagage meegeven om die keuze te kunnen maken. Lastig, ja zeker. Maar daar kunnen WIJ bij helpen, als het om IT gaat dan tenminste 😊Nu de lente onderweg is, het licht weer scherper wordt, is het een mooi moment om ook weer eens met een frisse blik naar dit soort training te kijken. Want weet dat het de komende tijd alleen maar gevaarlijker gaat worden in onze digitale wereld.

Chris Franso
CTO Fastbyte