Normaal gesproken met een nieuwe iOS-update, is het beste om een paar dagen te wachten tot de eerste bugs uit de update worden gehaald. Maar dit keer is dat niet het geval. Security-onderzoeker Marco Grassi ontdekte namelijk een erg groot en gevaarlijk beveiligingslek in iOS 10. Het is dus van groot belang zo snel mogelijk te updaten naar iOS 10.1 welke dit lek weer dicht. Hieronder het plaatje met het gevonden lek:

 

13 Security Warning: Update je iPhone's iOS Nu. Maar dan bedoel ik ook, nu direct!

 

Wat maakt deze kwetsbaarheid nu zo eng? Iemand die kwaadwillig is kan deze kwetsbaarheid misbruiken door simpelweg jou te laten kijken (niet eens aanklikken, installeren of downloaden) naar een JPEG-bestand via/op je telefoon. En laten we nu net JPEG-bestanden overal tegenkomen. Denk aan internet, Facebook, Twitter, Snapchat etc. Met de juiste software kan die persoon dan heel gemakkelijk je telefoon hacken.

 

Zoals gewoonlijk blijft Apple vaag over verdere informatie over bij welke iPhones deze kwetsbaarheid aanwezig is in iOS 10. Maar de bug is in het Common Vulnerabilities and Exposures database opgenomen. Dit moet er voor zorgen dat er snel meer informatie beschikbaar is. Dus In de tussentijd, update je telefoon zo snel mogelijk want doe je dit niet dan kan het zijn dat jouw telefoon wordt gehacked puur door het bekijken van bijvoorbeeld een plaatje op Facebook.

 

Als een bonus krijg je bij deze update ook nog eens, als je de iPhone7 Plus hebt, de optie Portret mode bij de Camera App waarmee het erg gemakkelijk is prachtige foto’s te maken met de iPhone camera

 

Meer informatie hierover en andere security issues van de Apple producten kan je in dit artikel lezen.

Wil je meer informatie over alle verandering in iOS 10.1 t.o.v. iOS 10 lees dan de Changelog

 

Heeft u vragen of wilt u advies over dit onderwerp, aarzel niet en neem contact op met een van onze adviseurs.

 

Bron: Nymag.com