Nutanix leidt Gartner Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure

Nutanix – een alles-in-één server-, storage- en virtualisatie-platform – is in enkele uren te implementeren. Nutanix wordt als marktleider gezien in de markt van “hyper-converged” oplossingen, maar is steeds meer een eigen platform: denk aan docker ondersteuning, een selfservice portal en geïntegreerde virtualisatiesoftware. Nutanix biedt een schaalbare platform die toelaat klein te beginnen: vanaf 3 server nodes.

 

Nutanix leidt het Gartner Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure (HCI). Nutanix is namelijk een van de leiders in hyperconvergence met meer dan 7.800 klanten.

 

Nutanix heeft zich bewezen op het gebied van gebruikersacceptatie en hoge klanttevredenheid. Dit resulteert in meer verkoop en hoge node-aantallen (100+) in grote wereldwijde bedrijfsaccounts. Daarnaast levert Nutanix een robuuste beheer- en zelfservice-interface in Prism, Nutanix Acropolis Hypervisor (AHV), Calm en een ondersteunende Cloudservice via Xi Cloud Services (zoals high availability / disaster recovery) met geïntegreerde automatisering en systeemintelligentie. Nutanix biedt ook flexibiliteit bij de keuze van hypervisors met een groeiende acceptatie van AHV, gebaseerd op KVM (Keyboard, Video, Mouse), omdat klanten een goedkoper alternatief zoeken voor VMware ESXi.

 

Topanalisten in de IT-industrie, zoals Gartner, erkennen steeds vaker de cruciale rol die software speelt bij het aandrijven van HCI-oplossingen. Software is de sleutel geworden tot het leveren van een flexibeler, efficiënter datacenter dat zich gemakkelijk kan ontwikkelen tot het groeiende hybride cloudlandschap. De focus op software is te danken aan de enorme versnelling van software-innovatie voor de volledige stack, inclusief storage, compute, networking, management en public clouds.

 

Gartner legt in zijn onderzoek meer nadruk op software. Het nieuwe rapport erkent het groeiend aantal inzetmogelijkheden voor HCI-software. Deze variëren van geïntegreerde systemen en appliances tot software die wordt verkocht als onderdeel van een referentiearchitectuurmodel tot HCI-as-a-service in de public cloud. Gartner erkent dus de cruciale rol die software speelt in moderne HCI-oplossingen.

 

Klanten wenden zich tot software gedefinieerde technologieën om meer flexibiliteit in hun datacenter te introduceren en kosten te besparen dankzij vereenvoudigd beheer en kostenefficiënte, industriestandaard hardware.

 

Nutanix-Gartner-Hyperconverged-768x768-300x300 Nutanix leidt Gartner Magic Quadrant for Hyperconverged Infrastructure

 

Lees het volledige Gartner rapport hier.

 

Bent u enthousiast over Enterprise Hybrid Cloud maar houdt een lastige overgang u tegen? Maak het uzelf gemakkelijk en zeg complexe datacenters vaarwel met Nutanix, onze specialisten helpen u graag verder.