Nutanix, leverancier van cloudoplossingen voor enterprises, presenteert Nutanix Xpress, een nieuwe oplossing voor het midden- en kleinbedrijf (MKB’s) tegen een betaalbare prijs. Nutanix Xpress is zo eenvoudig dat een enkele IT-deskundige de complete IT-infrastructuur van zijn organisatie kan installeren en beheren. Hierdoor blijft er binnen de IT-organisatie meer tijd en capaciteit over om te focussen op het ondersteunen van de business.

 

Een middelgrote onderneming, zoals een regionale fabrikant of advocatenbureau, heeft doorgaans een klein team van algemene IT-experts in huis die verantwoordelijk zijn voor alle IT binnen de organisatie, waaronder ook de complexere zaken als virtualisatie, servers, storage en back-up. De IT-manager in dit soort bedrijven heeft vaak moeite om de business op een goede manier te ondersteunen in diens streven naar verbetering en innovatie als gevolg van beperkte budgetten en kritische infrastructuuruitdagingen. Wat moet hij bijvoorbeeld doen als het vijf jaar oude SAN tegen de maximumcapaciteit aanloopt en niet langer ondersteund dreigt te worden? En hoe kan hij tegelijkertijd de oude x86 servers upgraden om de nieuwste versies van de bedrijfskritische systemen binnen de organisatie op een goede manier te kunnen blijven ondersteunen? En hoe zorgt hij ervoor dat de bedrijfsdata volledig wordt opgeslagen in de publieke cloud?

 

Grotere organisaties overkomen dit soort uitdagingen door hun datacenterinfrastructuur te hervormen. Kleinere bedrijven kunnen echter niet zo’n drastische verandering in gang zetten, gelet op de kosten, de impact en de expertise van de IT-afdeling. Zonder toegang tot meer betaalbare en eenvoudiger oplossingen raken kleinere organisaties alleen maar verder achterop, doordat ze niet kunnen concurreren met de enterprise organisaties.

 

Om de technologische achterstand te verkleinen, introduceert Nutanix Xpress voor het midden- en kleinbedrijf:

  • Alles-in-een-oplossing – Een volledige hyperconverged oplossing die op natuurlijke wijze server, storage en virtualisatie integreert in een enkel, ruimtebesparend platform dat 5 tot 500 virtual machines (VM’s) ondersteunt, met bewezen prestaties en betrouwbaarheid.
  • Plug & Play – Alle software is reeds voor-geinstalleerd waardoor vrijwel iedere gevirtualiseerde applicatie voor het MKB-segment binnen zestig minuten kan worden gedraaid.
  • Ingebouwde virtualisatie – Ingebouwde Nutanix AHV Hypervisor en krachtig VM-management, terwijl dure hypervisor licentiekosten ontbreken en geen additionele softwarecomponenten geïnstalleerd en beheerd hoeven te worden.
  • Toekomstvast – Gemakkelijke data back-up in publieke clouddiensten, zoals Amazon Web Services (AWS) en Microsoft Azure, om zo een praktische cloudstrategie te ondersteunen.
  • Drie jaar ondersteuning – Hoogwaardige ondersteuning door Nutanix’ technische teams en de Nutanix NEXT community van IT-experts.

 

“Xpress is de volgende stap in Nutanix’ streven om de voordelen van hyperconverged oplossingen toegankelijk te maken voor bedrijven van allerlei groottes, zegt Raja Mukhopadhyay, VP product management bij Nutanix. “Xpress is een nieuwe Nutanix productlijn met een duidelijke technische roadmap. Om dit nieuwe initiatief op een goede manier te ondersteunen en naar de markt te brengen, werkt Nutanix aan een nieuwe channel-strategie, ontwikkelt het aanvullende trainingsmateriaal en investeert het in zijn support-organisatie.”

 

“Veel kleinere organisaties zitten in een IT-spagaat. Ze zitten vast in de traditionele infrastructuur en zijn gebonden aan de grenzen/mogelijkheden die deze hun biedt. Dat is een van de voornaamste redenen dat Fastbyte kiest voor Nutanix. Nutanix Xpress is een turnkey hyperconverged platform met geïntegreerde storage, server en virtualisatie. Geschikt voor nagenoeg elk type applicatie, en te installeren binnen 60 minuten. Weg met alsmaar stijgende IT kosten, vendor lock-in of technologische specialisten, alleen hoogwaardige technologie voor ieder bedrijf!

 

Beschikbaarheid en prijs

Nutanix Xpress is beschikbaar via Nutanix geautoriseerde partners. Nutanix Xpress is verkrijgbaar vanaf €25.000. Dit is inclusief toegang tot Nutanix-support die volledig is afgestemd op de behoefte van het midden- en kleinbedrijf.

Voor meer informatie over Nutanix Xpress gaat u naar www.nutanix.com/xpress

 

Vanwege deze lancering heeft Fastbyte in samenwerking met Nutanix de actie Mission Invisible gelanceerd. Wat deze missie inhoudt en wat wij voor u kunnen betekenen kunt u hier zien.

 

 

TwitterBanner-1024x731 Nutanix lanceert Xpress om enterprise clouds toegankelijk te maken voor MKB

Mission Invisible Klik om te zien

 

Over Nutanix

Nutanix is een leverancier van invisible infrastructure voor next generation enterprise computing. De technologie van Nutanix stelt IT-organisaties in staat zich te richten op applicaties en diensten die ze aan de business leveren. Het software-gedreven Xtreme Computing Platform brengt compute, virtualisatie en storage terug tot één oplossing en maakt het beheer van het datacenter eenvoudig. Klanten krijgen met behulp van Nutanix een voorspelbare, betrouwbare performance, lineaire schaalbaarheid en het gemak van infrastructuur uit de cloud. Ga voor meer informatie naar www.nutanix.com

 

Bent u geïnteresseerd in Mission Invisible en de Hyperconverged oplossingen van Nutanix binnen uw organisatie? Of heeft u aanvullende vragen over dit artikel, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord.