Nieuw: WatchGuard AuthPoint! De Multifactor Authenticatie voor het MKB

Houd criminelen buiten jouw netwerk met WatchGuard AuthPoint!

WatchGuard Technologies maakt de cloudgebaseerde oplossing AuthPoint beschikbaar, die multifactorauthenticatie (MFA) biedt voor het midden- en kleinbedrijf. AuthPoint richt zich vooral op het mkb door een einde te maken aan complexe integratieprocessen, aanzienlijke betalingen vooraf en tijdrovend beheer.

 

MFA was tot voor kort onbereikbaar voor het mkb vanwege de hoge kosten, complexiteit en beheerissues. Volgens recent onderzoek, van CITE Research onder IT-managers en professionals, ziet 61 procent van de respondenten MFA als een dienst die voorbehouden is aan grote organisaties, maar nu gelukkig niet meer!

 

Het unieke MFA-systeem van WatchGuard helpt de kans op datalekken te verminderen. Deze zijn vaak een gevolg van verloren of gestolen inloggegevens van een werknemer. Bovendien leveren ze deze belangrijke functie geheel vanuit de cloud zodat deze gemakkelijk in te stellen en te beheren is. AuthPoint gaat verder dan de traditionele 2-Factor Authentication (2FA) door het gebruik van innovatieve manieren om gebruikers positief te identificeren. Het uitgebreide ecosysteem van 3rd-party-integraties betekent dat je MFA kan gebruiken om de toegang tot jouw netwerk, VPN’s en cloudapplicaties te beveiligen. Zelfs niet-technische gebruikers zullen de mobiele app van AuthPoint gemakkelijk en handig in gebruik vinden!

 

“WatchGuard AuthPoint is dé oplossing op het juiste moment om MFA te realiseren voor bedrijven en organisaties die het hard nodig hebben om aanvallen te blokkeren.”

 

Effectieve MFA-bescherming met Mobile Device DNA

AuthPoint gebruikt een pushbericht, een QR-code, of een one-time password (OTP) als toegevoegde factor om uw identiteit vast te stellen. Ons Mobile Device DNA matcht met de telefoon van de geautoriseerde gebruiker wanneer hem toegang tot systemen en applicaties wordt verleend. Elke aanvaller die probeert met een gekloond apparaat toegang te krijgen tot een beveiligd systeem wordt dus geblokkeerd omdat het DNA van het apparaat niet overeenkomt.

 

 

Gemakkelijk te gebruiken app van AuthPoint

Met de AuthPoint-app van WatchGuard kunnen gebruikers direct vanaf hun eigen telefoon authenticeren! Het is niet nodig om sleutelhangers of usb-sticks te gebruiken, installeer en activeer in een paar seconden de AuthPoint-app en gebruik hem om vanaf een smartphone te authenticeren. Op deze manier gaat push-based authenticatie razendsnel, maar ook offline authenticatie waarbij gebruikgemaakt wordt van QR-codes met de camera van de telefoon is zo gedaan.

 

 

Sterk ecosysteem

WatchGuards ecosysteem omvat tientallen 3rd-party-integraties met AuthPoint – hiermee eisen bedrijven van hun gebruikers dat ze zich eerst authenticeren voordat ze toegang krijgen tot gevoelige cloudapplicaties, VPN’s en netwerken. AuthPoint ondersteunt de SAML-standaard, waarmee gebruikers met eenmaal inloggen toegang krijgen tot een volledig pakket aan applicaties en services.

 

 

Management op het cloudplatform van WatchGuard

Bedrijven met weinig IT-personeel en beveiligingsexpertise hebben flink baat bij de gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden MFA-bescherming op het cloudplatform van WatchGuard. Het is toegankelijk vanaf iedere locatie en je hoeft geen software te installeren, upgrades te plannen of patches toe te passen. Het platform biedt bovendien plaats aan een enkel algemeen account, of aan meerdere onafhankelijke accounts.

 

 

Use Cases voor AuthPoint

  • Client VPN: De gebruiker geeft zijn gebruikersnaam en wachtwoord op, waarna de smartphone een bevestiging vraagt.
  • Cloud Apps: De gebruiker meldt zich aan op een webportaal. Dit kan via een One-Time-Password, pushbericht of een QR-code. De portaal bevat alle apps (SaaS applicaties zoals Google, O365, Salesforce, …) waar de gebruiker toegang toe heeft. Via Single Sign-On kan de gebruiker snel de apps openenen.
  • PC Login: De gebruiker kan inloggen op zijn pc via een bevestiging met zijn smartphone. Door gebruik te maken van een QR-code werkt dit ook indien de gebruiker geen internettoegang heeft, dankzij een challenge/response methode.

 

Video hoe werkt AuthPoint

 

klik om af te spelen

 

Wil jij weten wat WatchGuard voor jouw organisatie kan betekenen? Of heb je aanvullende vragen over dit artikel, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.