It’s all about Identity and user experience

Onze identiteit is wat ons als mens uniek maakt, maar wat wij hiervan (willen) laten zien aan anderen is afhankelijk van het moment en de situatie. Op de sportvereniging, met vrienden, of op het werk, in elke situatie zal wat wij van onszelf laten zien anders zijn. Eigenlijk beveiligen wij onze eigen identiteit constant en controleren wij onze omgeving continu op mogelijke risico’s.

 

Hetzelfde geld voor onze digitale identiteit, of het nu gaat om ons privé of zakelijke leven. Onze identiteit maakt ons ook in de digitale wereld uniek. Veel zaken worden al op basis van onze identiteit afgehandeld. Steeds vaker horen wij daarom verhalen over identiteitsfraude of andere vormen van misbruik van persoonlijke informatie, omdat criminelen hier (veel) geld mee kunnen verdienen. De wetgeving is de laatste jaren enorm verscherpt om organisaties te verplichten deze gegevens optimaal te beschermen. De opkomst van “De Cloud” heeft de ontwikkelingen op dit vlak, zowel wetgeving als beveiliging, enorm gestimuleerd.

 

Maar kijk er ook eens naar vanaf de andere kant.

Omdat onze identiteit ons uniek maakt, is dit voor bedrijven ook de ideale mogelijkheid om content te personaliseren en zo een unieke gebruikerservaring te creëren. Of het nu gaat om klanten of eigen medewerkers. Zeker door de opkomst van Cloud, IoT en Mobiliteit gaan traditionele methoden voor personalisatie en beveiliging niet meer op. Door de gebruikersidentiteit centraal te stellen, en context afhankelijke content aan te bieden, kunnen organisaties optimaal inspelen op de wensen en verwachting van gebruikers. Een goede beveiliging van deze gegevens is dan uiteraard een must.

 

Vorige week heb ik op het Oktane16, de jaarlijks terugkerende conferentie van Okta, een leidende speler op het gebied van Cloud Identity, weer inkijk gekregen in wat er tegenwoordig mogelijk is op dit gebied. Een inspirerende week waarbij nieuwe partnerships zijn aangekondigd (Google gaat gebruik maken van de diensten van Okta) en klanten hun ervaringen deelden. En alles met 1 doel, een unieke gebruikerservaring.

 

Laat u ook inspireren en neem contact met ons op, wij laten graag zien wat er mogelijk is.

 

Impressie van Oktane16

 IMG_3751-150x150 It's all about Identity and user experience IMG_3736-150x150 It's all about Identity and user experience IMG_3734-150x150 It's all about Identity and user experience IMG_3732-150x150 It's all about Identity and user experience IMG_3731-150x150 It's all about Identity and user experience IMG_3729-150x150 It's all about Identity and user experience IMG_3727-150x150 It's all about Identity and user experience