Hyper Converged Infrastructuur: geen doel, maar vertrekpunt

We horen steeds vaker de term Hyper Converged Infrastructuur (HCI) vallen, maar wat is dat nu eigenlijk en hoe maak je daar optimaal gebruik van? In dit video-interview vertelt Sunil Dutt van Nutanix over de overstap naar HCI en de obstakels die je daarin moet nemen.

 

“Wat is dat nu eigenlijk en hoe maak je daar optimaal gebruik van?”

 

Sunil Dutt is Head of Channel, OEM & Alliances Noord-Europa bij Nutanix, en stelt direct voorop dat Hyper Converged Infrastructuur niet een doel op zichzelf is, maar het vertrekpunt. “Het gaat er immers om wat je ermee kunt en wilt bereiken. Veel mensen hebben het idee dat bijvoorbeeld een multicloudomgeving erg complex is, waarbij je maar moeilijk het overzicht behoudt, zowel wat de omgeving zelf betreft, maar zeker ook de kosten. En niet te vergeten je data, waar die op welk moment staat. Daar willen wij een antwoord op geven als Nutanix.”

 

Legacy infrastructuur is vaak een sta-in-de-weg om tot goede oplossingen te komen, ziet ook Dutt. Door het eigen Enterprise Cloud OS te gebruiken, wordt daar een oplossing voor gevonden, en is het tevens mogelijk elke cloud te gebruiken, van AWS tot aan Azure, Google tot aan IBM. Zowel publieke cloud als private cloud.

 

Door een nauwe samenwerking met enorm veel technologiepartners is het resultaat een soepel lopende Enterprise Cloud. Nutanix heeft zijn eigen hardware, maar werkt ook samen met grote leveranciers als Lenovo, Fujitsu, Dell, HP, Cisco en IBM.

 

In dit video-interview gaat Sunil Dutt dieper in op Hyper Converged Infrastructuur en de Enterprise Cloud.

 

 

Wil jij weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of heb je aanvullende vragen over dit artikel, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.

 

Bron: Computerworld.nl