Hoeveel is jouw reputatie je waard?

“Beveiliging WeWork-kantoren niet op orde: computers zeer kwetsbaar. De drie Amsterdamse kantoren van WeWork hebben het wifinetwerk dat ze aan huurders aanbieden slecht beveiligd, blijkt uit onderzoek van NU.nl.”

Ja hoor. Het zoveelste bericht op nu.nl over een bedrijf waar de security tekort schiet. Dit keer wordt een bedrijf aan de schandpaal genageld waarbij de wifi niet goed beveiligd is waardoor men op eenvoudige wijze zelfs tot op de laptop van een gebruiker kan doordringen. Beetje naïef van de betreffende organisatie om hun wifi wachtwoord vrij op het internet te plaatsen, maar het feit dat de media dit zonder scrupules openbaar maken en zo een zorgvuldig opgebouwde bedrijfsreputatie te grabbel gooien, is natuurlijk ook opzienbarend. Je moet je blijkbaar niet alleen meer wapenen tegen hackers die bijvoorbeeld jouw organisatie stil proberen leggen met ransomware. Je moet nu ook al voorbereid zijn op journalisten die proberen aan te tonen dat jouw beveiliging zo lek als een mandje is.reputatieschade Hoeveel is jouw reputatie je waard?


Ben jij al bezig met je wifinetwerk beveiligen?

Vormt een dergelijk verhaal een eyeopener voor jou? Hoe veilig en beschermd is jouw eigen organisatie eigenlijk? Anders gezegd: “Wat is jouw eigen bedrijfsreputatie je waard?”
Graag stellen we jou een paar gewetensvragen over de manier waarop jij je organisatie en je wifinetwerk hebt beveiligd:

  1. Hoeveel wifinetwerken heb jij in jouw organisatie?
  2. Hoe vaak wissel jij het wachtwoord voor deze netwerken?
  3. Heb je überhaupt een wachtwoord voor het gastennetwerk?
  4. Heb je het wifinetwerk voor personeel en bezoekers gescheiden?
  5. Is de rechtenstructuur op je bezoekers wifi anders dan die van jouw collega’s?
  6. Heb je inzichtelijk wie er allemaal op jouw netwerk zitten?
  7. Hoeveel devices kan jouw netwerk eigenlijk aan?
  8. Voor wie zijn de wachtwoorden toegankelijk?
  9. ….
  10. …..


Begint het al te knagen?

Fastbyte staat je graag met raad en daad bij om ervoor te zorgen dat jij je zorgeloos kunt richten op de groei van jouw organisatie. Dat noemen wij: “Jouw werkplek, gewoon goed geregeld.” Zo weet jij zeker dat je wifinetwerk altijd goed beveiligd is en jij niet de volgende krantenkop wordt.

#deskundig #behulpzaam

Bron: https://www.nu.nl/tech/6026867/beveiliging-wework-kantoren-niet-op-orde-computers-zeer-kwetsbaar.html