Hoe installeer je de noodzakelijke beveiligingsupdate van Windows 10?

Afgelopen dinsdag is een groot beveiligingslek in Windows 10 aan het licht gebracht. Door het lek kon de check van Windows op de betrouwbaarheid van nieuwe software worden omzeild. In theorie zou een hacker door het lek kwaadaardige software, zoals ransomware, laten lijken op betrouwbare software. Daarmee zouden systemen geïnfecteerd kunnen worden met malware.

Microsoft heeft dinsdagavond een beveiligingsupdate uitgebracht die het lek verhelpt. Deze beveiligingsupdate wordt in principe automatisch door Windows geïnstalleerd maar gezien het potentiële risico loont het de moeite dit te checken op jouw computer. (Meer dan 77% van de windows computers in NL draait op Windows 10 dus die van jou waarschijnlijk ook…)

Neem hiervoor de volgende stappen:

1.         Klik op de knop Starten > Instellingen.
2.         Klik op Bijwerken en beveiliging. (Het tabblad ‘Windows Update’ opent.)
3.         Klik onderaan het venster op Geavanceerde opties.

Onder ‘Bepalen hoe updates worden geïnstalleerd’ zie je hoe het op dit moment is ingesteld. Als het goed is staat hier ‘Automatisch (aanbevolen)’. Als dat er niet staat, klikt u op het uitklapmenu en klikt u op Automatisch (aanbevolen). Done!

Wil je niet geconfronteerd worden met dit soort update fratsen? Laat je ICT beheer uitvoeren door Fastbyte, dan regelen wij alles voor je.

Tenslotte, denk altijd goed na voordat je software installeert op je laptop, pc en mobiel. Met 1 klik kun je je veel problemen op de hals halen. 
Neem deze basistip ter harte: Laat nooit een installatie direct uitvoeren vanaf internet. Download eerst het installatiebestand zodat je deze door je virusscanner kunt laten checken voordat je het installatiebestand deze activeert.