Fastbyte organiseerde op 8 oktober het evenement Meldplicht Datalekken. Bescherm uw IDENTITEIT. Door de goede opkomst en de reacties is het een evenement geworden waar wij met veel plezier op terugkijken. Op ons evaluatieformulier lazen wij het volgende:

 

“Zeer inspirerende sprekers die op een ludieke wijze het probleem een ‘gezicht’ geven.”

 

In een halve dag werden vragen beantwoord, zoals:
•    Hoe beschermen wij de gegevens en de gebruikers van cloud applicaties op een veilige en beheersbare manier?
•    Hoe krijgen wij makkelijk en direct inzicht in de rechtenstructuur van mijn bedrijfsnetwerk?
•    Hoe kunnen wij onze organisatie voorbereiden om zodoende risico’s te minimaliseren die kunnen leiden tot een incident met betrekking tot persoonsgegevens.

 

Op de vraag van de meeste bezoekers ‘wat betekent dit voor mijn organisatie?’ kreeg iedereen een meer dan tevreden antwoord.

 

De gastsprekers Jan W. Veldsink en Jurgen van der Vlugt hebben de bezoekers genoeg stof tot nadenken gegeven hoe om te gaan met het thema Identity Management en IT Auditing. Want hoe kun je er nu het beste mee omgaan in je organisatie? En wat doe je allemaal met de data die je hebt als je weer een nieuwe platform bouwt?

 

Partners Okta en Netwrix presenteerde hun oplossing op het gebied van Identity Management en IT Auditing.

 

Collega Etiënne van der Woude stond aan het eind van de middag stil bij de samenvatting richtsnoeren Meldplicht Datalekken die is uitgekomen.

 

Na afloop werd er onder het genot van een hapje en drankje de dag doorgenomen en de meningen met elkaar besproken. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagd evenement. En wij houden u op de hoogte over de wet Meldplicht Datalekken.

 

‘Voorkomen is beter dan genezen….’

Fastbyte_Meldplichtdatalekken-300x300 ‘Het probleem kreeg een gezicht’