Het Cyber Beleg van Maastricht

Bijna twee weken lag Maastricht University plat door gijzelsoftware. Volgens het Universiteitsblad Observant werd er tonnen aan losgeld betaald om weer toegang te hebben tot de systemen.

Helaas blijkt maar weer dat cybercriminelen met hun ransomware en phishing methodes voorlopen op de ontwikkelingen van software- en hardwarebeschermingsmiddelen. Uiteraard is een goede firewall en antivirussoftware belangrijk, maar voor de beveiliging van een zakelijke omgeving niet voldoende. Om cybercriminelen te slim af te zijn, moet je een combinatie maken van beveiliging op hardware- en softwareniveau én training cq voorlichting van je medewerkers.

Want ben jij je er van bewust dat medewerkers de zwakste schakel zijn binnen jouw cybersecurity? Dat is geen onwil, maar pure onwetendheid. Nieuwsgierigheid zit nou eenmaal in de aard van het beestje. Jouw medewerkers faciliteren met awarenesstraining is dus minstens zo belangrijk!

Eigenlijk hebben alle succesvolle ransomware aanvallen één ding gemeen, ze zijn allemaal begonnen bij de gebruiker. Het bezoeken van een onveilige website, het openen van een gevaarlijke e-mail of het openen van een link in een WhatsApp bericht.

Ransomware-aanval-University-Maastricht Het Cyber Beleg van Maastricht


De door cybercriminelen gebruikte technieken, zoals phishing, whaling en CEO-fraude worden steeds geavanceerder. Het is dan ook niet reëel om van iedere medewerker te mogen verwachten dat hij of zij alle gevaren herkent. Geen enkele technische oplossing is opgewassen tegen menselijke nieuwsgierigheid, onachtzaamheid en/of welwillendheid.

Het is daarom een must om de beveiliging van jouw bedrijf op peil te houden, zodat je jouw bedrijf en jouw medewerkers zo goed voorbereid mogelijk de digitale samenleving instuurt. Wij als Fastbyte kunnen jou hierbij ondersteunen, op hardware-, software-, en trainingsgebied.Met wie en welke oplossingen we dit doen?

  • WatchGuard: firewall, veilige wifi en werkplek beveiliging
  • Barracuda: spamfiltering & back-up
  • KnowBe4: awarenesstraining


Krijg inzicht in voorkomen aanvallen, geblokkeerde websites, data en e-mails met onze maandelijkse rapportage. Houdt de meest gevaarlijke e-mails tegen met ons spamfilter en krijg inzicht in het klikgedrag van jouw medewerkers op phishingmails.

Ons team staat voor je klaar! Neem contact op met help@fastbyte.nl of bel met 030 6000 600.

#Behulpzaam #Deskundig #Eerlijk #Persoonlijk