Fastbyte profileert zich als digitale werkplek specialist

Fastbyte gaat zich nog meer specialiseren en profileren als dé partij die alles weet over de digitale werkplek. We hebben er de laatste maanden hard aan gewerkt en het moment is daar. Met trots presenteer ik jullie onze nieuwe pay-off “Jouw werkplek gewoon goed geregeld”. En met onze nieuwe website geven daarvoor de aftrap. Ik leg in dit artikel graag uit waarom wij dit hebben gedaan.

 

Afbeelding1 Fastbyte profileert zich als digitale werkplek specialist

Chris Franso (CTO Fastbyte)

Tegenwoordig werken we op verschillende apparaten, vanuit huis of de koffietent en ook niet alleen meer van 9 tot 5. Door de aankomende generatie (Z) zullen de oude patronen echter nog verder veranderen. Zij weten als geen ander hoe online/mobiel werkt, zijn gewend om direct alle informatie beschikbaar te hebben op meerdere apparaten en willen niet met gedateerde applicaties werken. Zij werken vaker als zzp-er en leven bovendien in sociale netwerken, waardoor de grenzen van binnen en buiten van bedrijven in een rap tempo vervagen.

 

Maar de opkomst van “de Cloud”, met een nagenoeg ongelimiteerde keuze aan applicaties, die snel en zonder complexe en dure implementatie beschikbaar zijn, brengt nieuwe uitdagingen met zich mee.

 

Het behoud van gebruiksgemak en de beveiliging van bedrijfsgegevens wordt daardoor steeds complexer, mede door de toenemende cybercrime en de almaar strengere eisen, van de overheid en regulerende instanties, over het gebruiken en beschermen van informatie.

 

Bedrijven staan daardoor steeds vaker voor complexe keuzes. Hoe bescherm ik mijn gegevens nu en in de toekomst? Hoe kan ik 7/24h beschikbaarheid realiseren? Welke apps ga ik kiezen? Hoe houd ik het gebruikersvriendelijk en toegankelijk? Keuzes die niet alleen vandaag werken, maar ook voor later?

 

Ik ben ervan overtuigd dat IT-afdelingen en ICT-dienstverleners hierin een andere rol moeten aannemen. Niet meer vanuit een controlerende en sturende gedachte, maar steeds meer vanuit een adviserende en innoverende rol. Gebruikers de vrijheid en middelen geven om zelf keuzes te maken over hun ideale werkplek, op een manier die hun past, zonder afbreuk te doen aan de doelen en verantwoordelijkheden van de organisatie als geheel.

 

Kortom, de menselijke kant van IT moet weer op 1 staan. De middelen zijn er, maar het vereist wel een andere manier van denken.

 

Loop jij op dit moment in je werkomgeving hier ook tegen aan? Wil je graag met ons in gesprek? Neem gerust contact op.