Blog: Weet jij wat het grootste IT risico is in jouw bedrijf?

Oktober is de maand dat in heel Europa extra aandacht wordt gegeven aan Cybersecurity. De gehele maand vinden er verdeeld over 28 landen 174 activiteiten plaats die moeten zorgen dat gebruikers meer bewust worden over digitale dreigingen. En in Nederland was het afgelopen week de week van de veiligheid, dus ook cyberveiligheid! En dat is ons “ding”. Tijd voor een terugblik.

 

De top 3 van bedreigingen blijkt:

  • Phishing
  • Social media berichten met en kwaadaardige link
  • Malware (via sociale netwerken). 70%! van Mkb bedrijven heeft bijvoorbeeld te maken gehad met ransomware.

 

Wat al deze risico’s gemeen hebben is dat overal gebruik gemaakt wordt van de onoplettendheid of het vertrouwen van gebruikers. Train je gebruikers dus in het herkennen van risico’s in email en online. Dat hoeft niet moeilijk te zijn of veel tijd te kosten. Om bewustzijn te testen en online trainingen over actuele bedreigingen aan medewerkers aan te bieden, werken wij samen met KnowBe4.

 

Het nieuws stond afgelopen week ook weer als gebruikelijk vol met andere actuele IT bedreigingen. Zo kwamen onder andere de volgende artikelen voorbij:

 

Wat betreft het eerste artikel:

Beveilig je WIFI netwerk tegen hackers die jouw WIFI naam misbruiken, zogenaamde rogue access point. En verstuur geen gevoelige data over publieke wifi netwerken. Kijk op onderstaande link hoe wij deze bedreigingen samen met WatchGuard tackelen.

[https://www.watchguard.com/wgrd-products/secure-wifi]

 

Wat betreft het laatste artikel, gestolen wachtwoorden:

Maak remote toegang eenvoudige maar gebruik wel een extra token, ook wel Multi Factor Authenticatie of MFA genoemd. Denk maar aan wat je bij de bank moet doen bij online bankieren. Hoe je dat eenvoudig voor jouw organisatie kan invoeren? Kom 25 oktober live kijken hoe wij dat eenvoudig en voordelig beschikbaar maken samen met WatchGuard.

 

Banner-website-AP120 Blog: Weet jij wat het grootste IT risico is in jouw bedrijf?

 

Dit is slechts een greep uit de berichten en ontwikkelingen. Wil je constant op de hoogte blijven, houdt onze website in de gaten voor regelmatige updates. Of, makkelijker nog, meld je aan voor onze Fastbyte Updates, dan komt het nieuws naar je toe.

 

En als laatste een mooi artikel met achtergrondinformatie en filmpje waarin ondernemers uitleggen wat de impact van cybercrime op hun organisatie is geweest:

 

https://www.deweekvandeveiligheid.nl/nieuws/details/article/kleine-bedrijven-meest-geconfronteerd-met-phishing-en-acquisitiefraude/

 

Kijk ook gerust eens naar onze eerdere artikelen over security. Er is (helaas) genoeg over te vertellen.

https://www.fastbyte.nl/de-7-beste-tips-om-datalekken-te-voorkomen/
https://www.fastbyte.nl/wat-kan-jij-aan-cybercrime-preventie-doen/
https://www.fastbyte.nl/de-10-simpelste-tips-voor-jouw-iot-security/
https://www.fastbyte.nl/de-4-manieren-om-een-phishing-mail-te-herkennen/

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Chris Franso

 

Wil jij weten wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? Of heb je aanvullende vragen over dit artikel, neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten staan je graag te woord.