De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft daarom nu in een brief aan Raden van Bestuur van zorginstellingen gevraagd om meer stil te staan bij de bescherming van patiëntgegevens. Het zorgvuldig omgaan met patiëntgegevens zou moeten behoren tot de standaardprocedures. Diverse keren is het lekken van patiëntengegevens in het nieuws naar voren gekomen.

 

AP heeft diepgaand onderzoek gedaan bij een aantal zorginstellingen. Dit naar aanleiding van verschillende meldingen die AP heeft ontvangen. Deze zorginstellingen voldoen inmiddels aan de wettelijke eisen na het namen van maatregelen.

 

Iedereen heeft recht op bescherming van de persoonsgegevens. Onzorgvuldigheid wordt niet op prijs gesteld. Bent u helemaal op de hoogte hoe het zit met het juridische aspect van deze wet? Want wanneer moet een datalek nu echt gemeld worden? Welke afwegingen moeten er gemaakt worden. Tijdens ons evenement ‘Meldplicht Datalekken. bescherm uw IDENTITEIT’ komt advocaat Thomas van Essen, gespecialiseerd in IT/ICT vraagstukken antwoord geven op boven gestelde vragen.

 

Wilt u deelnemen aan het evenement? Meld u dan aan door een mail te sturen naar: Naomi@fastbyte.nl.

Bron: nu.nl